Videre til Palawan

Så skriver vi 17. januar, og vi befinder os lige nu i Puerto Princesa på øen Palawan. Palawan er en langstrakt ø, der ligger som forbindelsesled mellem de øvrige Filippinske øer og Borneo.

Dagene “ved stranden” på Panglao forløb desværre uden det vejr, vi havde håbet på. Solen viste sig alt for sjældent, og en enkelt dag var det nærmest heldagsregn. Det blev dog alligevel til en del strandture, hvor nogle af os kom ud at snorkle lidt og kunne kigge på koraller, søpindsvin, søstjerner, søanemoner og masser af fisk.

I går tog vi rejsen fra Panglao ved Bohol – først med taxi til færgen, så ud på en totimers sejltur med en hurtigfærge til naboøen Cebu, hvorfra vi skulle ud på vor rejses 5. af i alt 11 planlagte flyveture. Vi tog en taxi til lufthavnen, hvor vi efterhånden fandt ud af, at flyet fløj 40 minutter før, det egentlig var planlagt til! Så hvis vi havde taget færgen 2 timer senere, hvad vi havde overvejet, kunne vi nemt være endt med en lang næse! Flyveturen foregik med propelfly og forløb planmæssigt, således at vi landede i Puerto Princesa en hel time før vi egentlig havde regnet med.

Den første nat har vi tilbragt på Puerto Pension, et fint lille sted ikke så langt fra lufthavnen. Og så har de et velfungerende trådløst internet på stedet! De har også en frygtelig masse haner, hvilket vi blev opmærksomme på et godt stykke tid før det blev lyst. Vi har flere steder her på Filippinerne set både store og små marker med haner, der har hver sit lille halvtag og er bundet dertil i en kort snor. Det er selvfølgelig haner, der bruges til hanekampe.

Om nogle timer tager vi videre til Sabang på Palawans nordkyst, hvor vi skal tilbringe den næste uges tid. Vi skal bo lige ved siden af “St. Pauls Subterranean River National Park” (eller hvad det nu er den hedder for tiden), der både skulle byde på flot natur og en masse fugle.

Vejret her i Puerto Princesa er nogle grader varmere end det var på Panglao, og der har været lidt flere huller i skydækket – her til morgen er det næsten skyfrit! Så vi krydser fingre for, at vejret også er varmt og solrigt ved Sabang. Og det skulle faktisk være tørtid lige nu på N/V-kysten af Palawan…

Jeppe og Camilla foran flyet i lufthavnen på Palawan.

Jeppe og Camilla foran flyet i lufthavnen på Palawan.

Hanehold på Bohol.

Hanehold på Bohol.

Reklamer

En kommentar to “Videre til Palawan”

 1. Bente Brandt Says:

  Kære allesammen
  Igen tak for brevet – ha`det rigtigt godt på jeres videre færd.
  Clare er på ferie her til på torsdag og hun synes, at jeg skal hilse jer.
  Hun forstår ikke helt hvor I er.

  Hilsen Bent, Bente og Clara.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: